Одржано књижевно вече „Песмом против бомби“

Књижевно вече „Песмом против бомби“ одржано је у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. Манифестација се традиционално организује у знак сећања на немиле ратне догађаје и страдања, са циљем да се они никада не забораве.

Чланови Удружења писаца Крагујевца и ове године су се окупили на књижевној вечери како би, кроз песничку реч, исказали отпор према нападу НАТО-а на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Како у Удружењу кажу, песничка реч је најјаче оружје, које се надалеко чује и најдуже траје, па песници Крагујевца на себи својствен начин осуђују страдалничке догађаје и велику неправду према српском народу.

Поред Салона антиратне карикатуре, књижевно вече „Песмом против бомби“ је још једна антиратна манифестација по којој је Крагујевац познат и у међународним оквирима.

Овогодишње књижевно вече „Песмом против бомби“ је 12 манифестација чланова Удружења писаца Крагујевца којом изнова указују и подсећају на значај сећања на страдања и жртве.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.