Огромно интересовање за превентивне прегледе штитасте жлезде

Акција превентивних здравствених прегледа у здравственим установама се наставља.

У Специјалистичко-консултативној служби Дома здравља и Заводу за здравствену заштиту радника Застава на матичној локацији грађани су данас могли да преконтролишу штитасту жлезду.

Интересовање је било изузетно велико, а превентивни прегледи били су намењени одраслом становништву које нема утврђену болест штитасте жлезде.

У Застава Заводу за здравствену заштиту радника застава на матичној локацији грађани су могли да бесплатно и без претходног заказивања ураде ултразвук и анализу хормона штитасте жлезде.

У Заставиној медицини рада кажу да су превенција и рана дијагностика од кључног значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

Велики број грађана затекли смо и у АТД-у крагујевачког Дома здравља.

За четири сата је дошло 170 грађана заинтересованих за преглед штитасте жлезде.

Превентивни прегледи штитасте жлезде у 170 здравствених установа организовали су Министарство здравља и Републички фонд здравственог осигурања.    

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *