„Око соколово“ стиже у Крагујевац

Увођењем “скен-кар система“ у Крагујевцу ће се решити проблем непрописно паркираних возила, изјавила је у Комуналном сервису, др Гордана Тодоровић, руководилац Сектора паркинга у ЈКП Шумадија, уз објашњење да је реч о контроли паркирања путем мобилног видео-надзора.

Предности овог система су бројне – од увођења комуналног реда у граду, до обављања посла на бржи и ефикаснији начин.

Посебно опремљено возило, популарно названо „око соколово“ садржи сфотверско-хардверски систем за вишеугаоно снимање, који шаље податке, прилагодљив је и системом магнета лепи се за кров возила. Реч је о систему за брзо снимање који идентификује врсту возила, регистрацију, површину на којој се возило налази, показује време, датум и место. Циљ је да се кроз свакодневну контролу допринесе увођењу реда у области паркирања возила у граду.

Једно возило мења 20 контролора и када је контрола паркирања у питању и има две хиљаде опажаја у сату. Возило пролази задатом путањом, снима све регистарске таблице и контролише да ли је извршена уплата.

За сада се цене паркирања неће мењати, а у систему паркирања ускоро ће се наћи и насеље Вашариште. ЈКП ШУмадија је поднела иницијативу за још један паркинг простор на Аеродорму у Улици Незнаног јунака 3, као и за проширење паркинг простора код Друге крагујевачке гимназије.

Крагујевац са 6400 паркинг места, после Београда и Новог Сада, има највећи број паркинг места под наплатом. У прошлој и претпрошлој години број паркинг места под наплатом увећан за 50%.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

3 thoughts on “„Око соколово“ стиже у Крагујевац”

  1. Oko sokolovo? Koliko je to para bando jedna sns-ovska? Bolje da popravite malo puteve u gradu, rupa ima kao meteor da je pao nedavno, ljudi voze slalom po gradu, bulvalno se raspadaju putevi

  2. Možda ne bi bilo loše da prvo, recimo, zakrpite ulice, koje ste razvalili još pre dva meseca, ili pokrpite rupe, stare godinama, ili sredite pijacu, ili…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *