Вансеријски цртач стрипа у Крагујевцу

Међународна стрип-конференција „Крагујевац Комик-ком“ je у Народну библиотеку „Вук Караџић“ довела вансеријског уметника, светског цртача стрипа, Рајка Милошевића Геру.

Мастер клас овог планетарно познатог уметника био је само увертира у целокупни програм 13. Комикона, који ће бити одржан од 1. до 4. јуна.

Јавним интервјуом, српском премијером стрип-албума „Проклети 2“, цртањем посвета и угодним разговорима о уметности и настајању једног стрипа, светски уметник, пореклом из Србије Рајко Милошевић Гера представио се крагујевачким љубитељима стрипа.

Он је, како и сам каже, уз разговор и дружење пробао да младим цртачима стрипа укаже на чињеницу да стрип настаје из уживања, али и да уметник мора да зна како се мисли у уметности.

Дводневно дружење са Гером завршено је доделом диплома најуспешнијим малишанима, који су током протеклог лета похађали радионице стрипа, у оквиру манифестације „Лето за младе“, као и продајно-изложбеном берзом стрипа.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *