Окружни штаб позива грађане на одговорно понашање

Иако се број новозаражених на територији Шумадијског управног округа смањује, епидемиолошка ситуација и даље је нестабилна, закључено је на данашњој седници Окружног штаба за ванредне ситуације.

С обзиром на оцену струке да катаклизму у здравственом систему могу да направе само организоване прославе предстојећих празника, упућен је апел грађанима да Нову годину и Божић проведу строго се придржавајући превентивних мера.

Од почетка пандемије корона вируса, највећи број новозаражених на територији Шумадијског округа забележен је 1. децембра.

Према подацима Института за јавно здравље за тај дан, присуство Ковида 19 потврђено је код 538 особа у Шумадији, од којих је 390 било из Крагујевца.

У периоду од 1. до 27 децембра евидентно је смањење броја нових случајева инфекције, што, према речима Биљане Илић Стошић, начелнице Шумадијског управног округа и команданта Окружног штаба за ванредне ситуације, показује да су грађани постали свесни опасности и озбиљности ситуације, као и да су мере Кризног штаба дале резултате.

Илић Стошић наглашава и да је здравствени систем од тренутка проглашења пандемије корона вируса до данас остао на висини задатка и да су здравствени радници хероји нашег времена.

Чланови Окружног штаба информисани су и о расположивости капацитета стационарних здравствених установа на територији Шумадијског управног округа.

Директор Клиничког центра Крагујевац, проф. др Предраг Саздановић рекао је да је ситуација у овој здравственој установи стабилна.

На данашњој седници Окружног штаба усвојен је извештај о достигнутом нивоу организованости и обучености специјализованих јединица цивилне заштите у Шумадији, разматрана улога Црвеног крста у раној фази опоравка и обнове после елементарних и других несрећа, као и предлог Плана рада Окружног штаба за ванредне ситуације за наредну годину.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *