Омладинска „Еко“ размена у Крагујевцу

За учеснике прве омладинске размене у оквиру пројекта који промовише еко-активизам младих, представници локалне самоуправе организовали су пријем.

Млади из Тиране, Сарајева и града домаћина, покушаће да кроз дводневне радионице, дискусије и размену искустава, дефинишу најбоља решења за еколошке проблеме у срединама из којих долазе.

Еколошки проблеми идентични су на свим континентима, а за њихово решавање потребно је активно учешће свих структура.

У потрази за решењима еколошких проблема у срединама у којима живе, 30-ак младих из Сарајева и Тиране допутовали су у Крагујевац, а њихова посета део је пројекта који прмовише еко-активизам међу овом популацијом.

Кроз радионице и уз помоћ експерата, млади из Тиране, Сарајева и Крагујевца расправљаће о климатским променама, одлагању отпада, биодиверзитету, енергетској ефикасности и квалитету пијаће воде.

Представиће и еколошку слику средина из којих долазе, а љихов заједнички циљ је да животну средину региона Западног Балкана, учине здравијом, чистијом и бољом за живот.

Током боравка у Крагујевцу, гости из Сарајева и Тиране посетиће Меморијални парк Шумарице и Ботаничку башту у којој ће посадити три дрвета пријатељства.

Овај пројекат реализује крагујевачки Центар за еколошко образовање и одрживи развој, уз помоћ партнерских организација из Сарајева и Тиране и финансијску подршку Регионалне канцеларије за сарадњу младих.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *