Јавни позив за чување приплодне јагњади

Власницима регистрованих пољопривредних газдинстава са територије града Крагујевца пружена је могућност учешћа на јавном позиву за поверавање на чување приплодне јагњади из градских робних резерви.

Град Крагујевац расписао је трећи по реду Јавни позив за поверавање на чување приплодне јагњади из градских робних резерви у овој години. Одгајичаву на чување и узгој може да буде поверено најмање шест, а највише 20 приплодних јагњади.

Локална самоуправа на овај начин пружа могућност узгајивачима да прошире своја стада. Према речима надлежних, ова мера наишла је на добар одзив. Обавеза одгајивача је да се раздуже у одређеном року који зависи од броја преузетих грла.

Детаљне инормације заинтересовани одгајивачи могу добити у Групи за робне резерве Градске управе за привреду, где такође могу да преузму и образац захтева за учешће на Јавном позиву.

Попуњен захтев са пратећом документацијом, у запечаћеној коверти, предаје се на пријемном шалтеру Градске управе или упућује поштом. Рок за подношење захтева истиче 17. септембра.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *