Онлајн настава нижих разреда највероватније од понедељка

Након последње седнице Кризног штаба, вртићи су наставили да раде, али је најављена могућност да нижи основци, односно ученици од првог до четвртог разреда, од понедељка пређу на онлајн наставу.

Основне школе у Крагујевцу су спремне за такав вид наставе.

Учитељи подсећају да су се за онлајн наставу припремали још у септембру када је почела нова школска година и наглашавају да се  прекидом физичке присутности деце, неће пореметити њихов даљи рад и учење.

Значајан пораст оболелих учитеља и ђака од корона вируса условили су да се разматра и могућност да и ученици нижих разреда основе школе од понедељка пређу на онлајн наставу.

Одлука још увек није званично донета, али с обзиром на то да се трансмисија вируса одвија и у учионици, међу ученицима у великом броју последње две до три недеље, све јеизвесније да ће од понетељка тако и бити.

Руководство школе „Милутин и Драгиња Тодоровић“ тврди да су потпуно спремни за онлајн наставу.

Учитељица Весна Анђелић наводи да су се ученици првог разреда са наставом на даљину сусрели још током зимског распуста и да су све домаће задатке добијали преко гугл учионице, тако да им овакав вид наставе није непознат.

Онлајн настава отвара и ново питање – ко ће бити са децом код куће ако оба родитеља раде?

Просветни радници подсећају да је школа образовна установа, где деца уче и социјализује се, а не чуваоница.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Онлајн настава нижих разреда највероватније од понедељка”

  1. Sve čestitke pedagogu i učiteljici Vesni Anđelić, koja se dugo bavi pedagoskom praksom, sa akcentom na učenike od I-IV razreda, a imao sam prilike da vidim mnošto metodoloških razrada i postignuća u nastavi. Svakako da je bolji lični kontakt, ali šta fda se radi, bezbednost učenika i prosfetnih radnika, a zatim roditelja je u pitanju pa treba biti spreman na nove izazove, što nije strano ovoj renomiranoj školi, koju sam imao prilike da vidim prilikom promocije jedne Ekološke enciklopedija. Ovo je tipičan primer Paradigme, kako treba raditi u nastavnom procesu u vanrednim situacijama. Ja to mnogo pratim i učestvujem na mas-medijima i svakako ću preneti široj javnosti. Još jednom, zahvalnost i čestitke prosvetnom kadru, a pedagogu Vesni posebno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *