У току је израда опомена за све пореске обвезнике који имају дуг

У локалној пореској администрацији подсећају пореске обвезнике да ће им, уколико не измире своја дуговања у прописаном року, бити обрачуната камата која ће им додатно увећати порески дуг.

У току је и израда опомена за све пореске обвезнике који имају дуговања, а  након уручења почеће и поступак принудне наплате.

Пореска управа је кренула са израдом опомена за све пореске обвезнике – како правна, тако и физичка лица.

Обавеза пореских обвезника је да, по добијеној опомени, одмах плате дуговања или да плате дуг у року од пет дана са припадајућом каматом до дана уплате.

Уколико испуњава законске услове, порески обвезник може поднети захтев за одлагање плаћања обавезе из опомене.

У Градској управи за јавне приходе и инспекцијске послове покреће се поступак принудне наплате по службеној дужности, када порески обвезник  не плати дуг по опомени, нити поднесе захтев за одложено плаћање.

У локалној пореској администрацији позивају све пореске обвезнике да благовремено измире обавезе по основу пореза, како би било што мање обрачунате камате која додатно оптерећује грађане.

Почетком следећег тромесечја, опомене ће бити уручене свим пореским обвезницима који имају дуговања према локалној пореској администрацији.

Након истека законом прописаног рока за решавање евентуалних спорних питања, биће покренут и поступак принудне наплате.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *