Оператер за израду намештаја – нови образовни профил у Средњој стручној школи

Од наредне школске године Средња стручна школа у Крагујевцу отвара нови образовни профил – Оператер за израду намештаја.

Ради се о трогодишњем занимању, а реализује се по кооперативном моделу образовања, односно јавно-приватног партнерства школе и привреде.

Образовни профил Оператер за израду намештаја настао је по иновативном моделу образовања кроз приватно јавно партнерство компанија и школе и то на иницијативу привредника, а све у циљу решавања проблема недостатка кадрова.

Поред Политехничке школе у Суботици, Техничке школе у Ужицу и Шумарске у Краљеву, овај образовни профил биће отворен од наредне школске године и у Средњој стручној школи у Крагујевцу. У школској 2020/21. години овај образовни профил уписаће 30 ученика.

У прва два разреда ученици стичу вештине и знања за израду намештаја, а у трећем разреду се опредељују за једну од три изборне технологије: столарство, тапетарство и лакирерство.

Сви који успешно заврше образовање могу очекивати запослење у једној од компанија које су партнер у пројекту, или наставити даље образовање на високим школама струковних студија.

Иновативност се огледа у томе што су компаније учествовале у креирању наставних планова и програма стручних предмета и оне обезбеђују реализацију практичне наставе у својим погонима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *