Општина Кнић поделила 85 аутоседишта за бебе

У Сали Дома културе у Книћу уручено је 85 ауто-седишта родитељима беба рођених у овој години.

Средства у износу од око 640 хиљада динара обезбеђена су из општинског буџета, у оквиру Програма популационе политике.

Према Закону о безбедности саобраћаја, деца до 3 године старости у моторном аутомобилу превозе се у безбедносном седишту, односно корпи, осим у возилима за јавни превоз путника.

Општина Кнић, у оквиру Програма популационе политике, родитељима који су ове године добили принову поделила је 85 ауто седишта за децу од најранијег до старијих узраста.

Поред друге опреме за бебе, родитељима куповина ауто седишта представља додатни трошак, па је тако, овај поклон многима добро дошао, нарочито родитељима са више деце.

На свечаности у Дому културе, младим родитељима, ауто седишта уручила је заменица председника општине Кнић Јелена Обрадовић.

Према речима представника општине Кнић, у оквиру Програма за смањење економске цене родитељства, за наредну годину је у плану и увођење јавног превоза, где ће посебна категорија бити мајке са малом децом, пензионери као и деца школског узраста.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *