Акциони план за унапређење приступа води и санитацији у Шумадији

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља организовала је завршну радионицу пројекта „Израда акционог плана за унапређење једнаког приступа води и санитацији на територији Шумадије и Поморавља”.

Партнери на овом пројекту су Министарство заштите животне стредине, Министарство здравља и Економска комисија Уједињених нација за Европу.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља ушла је у завршну фазу пројекта израде акционог плана и идентификације специфичних иницијатива које, тренутно, могу решити изазове у једнаком приступу води и санитацији.

Како је речено на завршној конференцији, применом такозване Бодовне картице идентификовани су проблеми и дефионисани регионални приоритети за стварање једнаког приступа води и санитацији на територији Шумадије и Поморавља.

На радионици су представљене и нове иницијативе у овој области.

О њима се дискутовало из угла изводљивости, приоритетности и одговорности, а било је речи и о могућности заједничког рада националних и локалних заинтересованих страна.

Иначе, према подацима Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља, сеоски водоводи су у врло лошем стању.

Вода представља најважнији ресурс сваке земље, а чињеница да се у Србији свега 8 одсто вода пречишћава и да од 50 постројења за отпадне воде половина није у функцији је забрињавајућа.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *