Oпштина Кнић пример успешне борбе против беле куге

Државна секретарка Министарства за бригу о породици и демографији Милка Миловановић Минић посетила је са сарадницима Кнић.

Ова шумадијска општина представља пример добре праксе јер се предходних година интензивно радило на останку младих у породичним домаћинствима и спровођењу низа мера које се односе на унапређење демографске слике овог краја.

Најсветлији пример предстваља удвостручен број новорођених беба, као и податак да око 50 малишана на територији општине Кнић чека на упис у вртић.

Кнић има одличан географски положај јер се у непосредној близини ове шумадијске варошице налазе градови Крагујевац, Краљево, Чачак и Општина Горњи Милановац.

Улагање у инфраструктуру у претходном периоду када је асфалтирано око 98 километара путне мреже, смањена незапосленост за око 25 процената, субвенције које се односе на развој пољопривреде и унапређење положаја жена на селу, као и останак младих на породичним имањима условио је да Кнић постане пример добре праксе у погледу демографске слике у Србији.

Од 2016. године до сада број новорођених беба је удвостручен. Због тога ће надлежно министарство радити на даљем унапређењу демографска слике.

Општина Кнић интезивно је радила на поправљању животног стандарда грађана, запошљавању, руралном развоју и образовању.

Реализовала је бројне програме и пројекте за унапређење живота младих и деце.

Највећи проблем у Книћу представља недостатак објеката за најмлађе, јер на упис у вртић тренутно чека 50 малишана.

У новоотвореним вртићима било би упослено десетак васпитача.

Деце предшколског узраста највише има у Гружи и Топоници.

Државна секретарка Министарства за бригу о породици и демографију приликом обиласка Кнића, посетила је Центар за социјални рад и Предшколску установу „Цветић“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *