„Нови старт“ студената ФИЛУМ-а сваке недеље у Кући Ђуре Јакшића

Студенти Филолошко-уметничког факултета од сада ће једном седмично у Кући Ђуре Јакшића изводити своје уметничке програме.

Због недостатка сопственог простора, ФИЛУМ је за потребе студената један клавир преселио управо у акустични галеријски простор Ђурине куће. Прво је организовано музичко вече у оквиру програма „Нови старт“.

Пројекат „Нови старт“ замишљен је као идеја да се Крагујевчанима представе студенти ФИЛУМ-а у акустичном простору галерије у Кући Ђуре Јакшића и на тај начин промовишу знање стечено на студијама уметности али и нови простор, у коме ће се једном недељно изводити уметнички, музички и културни програми.

Студенти одсека за музичку уметност и одсека за примењене и ликовне уметности од сада ће имати простор у коме ће моћи да вежбају, организују изложбе али и музичке концерте.

Сарадња ФИЛУМ-а и Куће Ђуре Јакшића договорена је на обострано задовољство.

Град већ годинама посредује између установе које се баве културом, а ова дугорочна сарадња оплемениће културну сцену у Крагујевцу.

Галерија у Кући Ђуре Јакшића од сада постаје простор из којег ће се једном недељно чути неафирмисани школовани музичари, а љубитељи уметности већ имају прилику да погледају изложбу слика студената одсека за примењене и ликовне уметности.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *