Општина Топола добила јединствено управно место

У згради Општинске управе општине Топола званично је отворена канцеларија Јединственог управног места.

Пројекат је финансиран средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе и Општине Топола, у износу од преко 7 милиона динара, од чега је ресорно министарство учествовало са 5 милиона динара.

Отварањем јединственог управног места у Општинској управи општине Топола грађанима се пружа могућност да на једном месту предају свој захтев и добију решења.

На овај начин локалне администрације постају сервис својих грађана, штеде им време и новац на путу ка остваривању њихових права.

На овај начин поједностављује се процедура и механизам рада и скраћују рокови за добијање одређених докумената на локланом нивоу што се постиже усавршавањем постојећих и увођењем нових информационих технологија и софтверских решења.

Увођењем Јединственог управног места комплетна документација доступна је на шалтеру, а период издавања тражених докумената свео се на минимум.

Прошле године 12 општина је конкурисало за пројекат успостављања јединственог управног места , а само су Параћин, Топола и Косјерић испунили критеријуме за добијање средстава из буџета.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *