Организоване спортске активности за децу са аутизмом

Удружење бивших осуђеника “После кише” Еко парку организовало је спортске активности за децу са аутизмом.

Несвакидашња акција била је и прилика да се родитељи увере колико су физичке активности корисне за децу са аутизмом.

Након уређења Еко парка у Илиној Води, новом акцијом за суграђане, Удружење „После кише“ настоји да подстакне друштвени активизам и активније се укључи у локалну заједницу.

Физичка активност може код деце са аутистичним спектром да смањи хиперактивност, појача концентрацију и помогне им да развију доживљај припадности групи.

То је и подстакло Удружење “После кише” да организује дружење у Еко парку, где су се чланови Удружења за помоћ особама са аутизмом такмичили у фудбалу и боћању.

Жеља свих учесника ове акције је да се, кроз физичку активност, деца са аутизмом брже и лакше укључе у друштво.

Учешће у оваквим акцијама омогућиће деци са аутизмом да у у безбрижној, веселој и спортској атмосфери развију вештине сопственим темпом.

Интересантно дружење и бровак у природи родитеља и деце са аутозмом са грађанима и члановима Удружења бивших осуђеника „После кише“ помогли су Библијски клуб и Удружење за помоћ особама са аутизмом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *