Уређење дворишта Прве крагујевачке гимназије

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца са Првом крагујевачком гимназијом, организовао је данас радну акцију на уређењу дворишта најстарије средње школе у Крагујевцу.

Након постројавања Добровољне радне бригаде Клуба акцијаша и волонтера, уследили су радови на кошењу траве у дворишту и фарбању ограде.

Проглашен је ударник дана, а волонтери су били у прилици и да погледају документарни филм „Крагујевчани у акцији“.

У Уређењу гимназијског дворишта учествовали су и чланови Удружења српско-палестинског пријатељства, Војног синдиката Србије и студенти крагујевачког Правног факултета.

Највећа жеља чланова Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца је, како тврде, да њихове акције не буду пензионерске него омладинске, да покажу младима шта све могу да учине волонтерским радом и да се уједно и друже. То су показали данашњом акцијом уређења дворишта најстарије средње школе – Прве крагујевачке гимназије.

Ово је само једна у низу добровољних радних акција на уређењу школских дворишта, коју је на јавном конкурсу препознао и подржао град Крагујевац.

Према речима акцијаша посебно су поносни на уређивање Спомен парка „Шумарице“. До сада су, кажу, добровољно радили на уређењу школских дворишта у сарадњи са ученицима и наставницима основних школа „Трећи крагујевачки батаљон“, „19. октобар“ из Маршића, „Станислав Сремчевић“ и Школе за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“, а засадили су и дрво мира и пријатељства.

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца основан је 1. априла 2017. на Дан омладинских радних акција, са намером да обнове акцијашки дух.

Идеја им је да покажу младима колико могу да учине волонтерским радом, па су зато гимназијалцима приказали документарни филм „Крагујевчани у акцији“, који афирмише оно што су хиљаде младих Крагујевчана у „златном добу“ добровољног омладинског рада постигли на градилиштима широм некадашње Југославије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *