Осми конгрес „Моторна возила и мотори“ у Крагујевцу

Факултет инжењерских наука у Крагујевцу наставио је традицију организацијом осмог међународног конгреса „Моторна возила и мотори“.

Реч је о научно-стручном скупу на коме ће бити изложено 45 радова еминентних домаћих и страних стручњака из ове области.

Конгрес, који се одржава сваке друге године, због пандемије је први пут организован онлајн.

Тема осмог конгреса „Моторна возила и мотори“, који организује Факултет инжењерских наука у Крагујевцу, је „Екологија – Возило и безбедност саобраћаја – Ефикасност“.

Иако је због пандемије конгрес први пут организован онлајн, стигло је доста научно-стручних радова из 10 држава. Предавачи су еминентни домаћи и страни стручњаци из ове области.

Аутомобил као потреба, објекат истраживања, али и ствар престижа, погодан је за развој и улагања. Просечна старост возила у Србији је око 16 година па је њихова експлоатација и одржавање, из угла екологије, актуелна тема.

Конгрес „Моторна возила и мотори“, осми по реду, представља значајан научно-стручни скуп који се бави актуелним темама из ове области.
Његовом организацијом Факултет инжењерских наука наставио је традицију дугу 40 година током којих је организовано 13 симпозијума и седам конгреса.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *