Оштрије казне за насилнике у породици

Од 1. јуна 2017. године, када је почела примена Закона о спречавању насиља у породици, у Прекршајном суду у Крагујевцу кажњено је 49-оро насилника различите старосне доби.

Охрабрене прописом који их штити, жртве се све чешће одлучују да пријаве насилника.

За годину и по дана, Прекршајни суд у Крагујевцу примио је 57 захтева за покретање прекршајног поступка против насилника, а кажњено је 49 окривњених.

Сви су санкционисани затвором, а иза решетака су провели од три до 40 дана затвора. Председница Прекршајног суда у Крагујевцу, Сузана Рајовић, за Телевизију Крагујевац каже да новчаних казни није било.

Међу онима који су кажњени због насилништва у породици, преовлађују мушкарци, али су у три предмета насилници биле особе женског пола.

Све судије Прекршајног суда у Крагујевцу су завршиле обуку и добиле сертификат да су обучене да поступају у овим случајевима. Сем Крагујевца, одељења Прекршајног суда раде и у шумадијским општинама Кнић, Баточина, Рача и Лапово.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *