Остварена добит РТК биће уложена у набавку нове опреме

На данашњој седници локалног парламента прихваћен је годишњи финансијски извештај Привредног друштва Радио телевизија Крагујевац за 2020. годину.

Наша медијска кућа је у протеклој години остварила добит од 353 хиљаде динара које ће бити утрошене у набавку нове опреме.

Финансијски извештај Привредног друштва Радио телевизија Крагујевац, који је Скупштина друштва усвојила на последњој седници, направљен у складу са позитивно правним прописима Републике Србије и града Крагујевца.

Укупни приходи РТК-а у прошлој години износили су 51 милион 760 хиљада динара, док су расходи били 51 милион 406 хиљада динара, што ствара добит од нешто више од 353 хиљаде динара.

Према речима директорке РТК Јелене Вуковић, остварена добит биће уложена у куповину нове опреме.

Коментаришући рад Радио телевизије Крагујевац, одборница Српске напредне странке, Биљана Илић Стошић је истакла да је финансијски извештај наше медијске куће веома транспарентан и да доказује добро пословање и домаћинско понашање.

Радио-телевизија Крагујевац је само у прошлој години током пандемије корона вируса, ванредног стања и ванредне ситуације, радила непрекидно 24 сата дневно извештајући о свим битним догађајима значајним за грађане и град, за шта је добила признање „Капетан Миша Анастасијевић“.

Посета сајту РТК је током пандемије повећана чак три пута.

Само у прошлој години урађено је више од 50 директних телевизијских преноса, ван заседања локалног паралмента.

У нашу редакцију стигло је и признање Агенције за безбедност саобраћаја.

Од 2018. године РТК није оптерећено кредитима, нема никаквих дуговања и све обавезе плаћа у дан.

Данас је Радио-телевизија Крагујевац модерна медијска кућа са савременом опремом за производњу и емитовање програма која ће наставити да извештава правовремено и у интерсу грађана Крагујевца и Шумадије.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *