Отказани Позоришни сусрети гимназијалаца у Крагујевцу

Ученици који завршавају средњошколско образовање у свакодневном су контакту са својим професорима са којима се договарају о изради завршног матурског рада.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја још увек није одредило смернице на који начин ће бити организовано полагање матурског испита у средњим школама.

Матуранти често позивају разредне старешине и своје школе и распитују се како ће бити организована прослава матурске вечери?

Због пандемије Ковида 19 отказани су и традиционални Позоришни сусрети гимназијалаца у Крагујевцу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја још увек није објавило инструкције на који начин ће бити организовано полагање матурског испита за ученике средњих школа.

Одељенске старешине саветују матуранте, да се осим редовног праћења наставе која се током ванредног стања организује дигиталним путем посвете и припремању матурског рада.

Професори упућују ученике да се организују и у припреми пријемног испита за упис на факултете.

Незаобилазни симбол младости,пунолетства и завршеног средњошколског образовања су прославе матуре, па је и разумљиво зашто се матуранти највише интересују о организацији, за њих најважније вечери.

Како ће овогодишњи матуранити прославити матурско вече још увек је непознаница, тврде у Првој крагујевачкој гимназији.

Традиционални, Позоришни сусрети гимназијалаца, иначе двадесет трећи по реду, због корона вируса су ове године отказани.

Ова манифестација је ранијих година имала је значајно место у културној сцени Крагујевца, имајући у виду да су у наш град долазили гимназијалци из целе Србије.

У Књажевско српском театру, током сусрета тражила се карта више, јер су све представе гимназијалаца биле одлично посећене.
Манифестација је трајала више од десет дана а гимназијалци из многих српских градова одлазили су из Крагујевца пуни утисака.

Корона вирус је, ове године сусрете одложио до даљег.

Због пандемије изазване вирусом Ковид – 19, тренутно се не назире отварање хотела и ресторана за организацију великих прослава, а све теме су у сенци порука које свакодневно пружају епидемиолози.

И мали и велики матуранти који се надају одложеним, каснијим прославама сада би требало би да се наоружају стрпљењем, саветују стручњаци, а здравље сачувају остајањем код својих кућа.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *