Почиње наплата паркирања, обнавља се хоризонтална сигнализација

И током ванредног стања Јавно комунално предузеће Шумадија интензивно ради на уређењу јавних површина, а у току је обнављање хоризонталне сигнализације.

Како би се саобраћај одвијао несметано екипе овог комуналног предузећа раде и на уређењу вертикалне сигнализације.

У току је замена дотрајалих и оштеђених сигналних каблова и реглета у стубовима.

У време трајања полицијског часа који је на снази и овог викенда када се на улицама креће тек по који пешак или возило, обављено је обележавање хоризонталне сигнализације.

Од сутра се паркинг поново наплађује. Радно време Паркинг сервиса се враћа на режим који је важио пре ванредног стања.

У Крагујевцу ће од 27. априла почети наплата паркирања као и контрола наплате паркинга на општим и посебним паркиралиштима на територији града.

Бесплатно паркиралиште у Крагујевцу уведено је од 1. априла због увођења ванредног стања.

Тада је најављено да ће се обуставити наплата и контрола наплате паркинга.

Грађани који користе паркинг место од сутра ће поново плаћати ову комуналну услугу.

У време полицијског часа када се на улицама нађе тек по неки пешак или возило, запослени у Јавно комуналном предузећу „Шумадија“ искористили су за обележавање хоризонталне сигнализације.

Овај посао недавно је завршен на прометним саобраћајницама у улици 27. марта код „Штафете“ а разделне линије обележене су у улицама Драгослава Срејовића и Стојана Протића.

Хоризонтална сигнализација је завршена и у улицама Краља Александра Карађорђевића, Кнеза Милоша и Бранка Радичевића.

Радило се и на тргу Мала вага и у Станову улицама Атинској и Града Караре у насељу Аеродом.

Радови се интензивно обављају и у улици Милентија Поповића. На тој локацији обављено је чишћење од корозије заштитне ограде а након тог посла планирано је заштитно фарбање.

На тргу Мала Вага обављена је замена дотрајалих и оштећених пешачких и возачких лантерни, сигланих каблова и реглета у стубовима.

Јавно комунално предузеће обавља интензивне радове и на уређењу зелених површина. Орезују се старе крошње на стаблима и коси трава у градским насељима и парковима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *