Откривено пет лабораторија за узгој марихуане

Полиција је у више одвојених акција широм Србије у последњих неколико дана запленила већу количину оружја, више од 84 килограма наркотика, открила пет лабораторија за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсила 132 особе осумњичене за трговину наркотицима или за недозвољено поседовање и ношење оружја, саопштио је МУП.

У сарадњи са надлежним тужилаштвима, полиција је због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапсила 94 особе, а на подручју Крагујевца, Панчева, Бора и Јагодине откривено је пет лабораторија за узгој марихуане, наводи се у саопштењу.

Током тих акција, полиција је запленила 82,6 килограма марихуане, 768 грама хероина, 145 грама кокаина, 855 грама амфетамина, 910 комада разних таблета, као и мању количину хашиша.

Кривичне пријаве у редовном поступку су поднете су против још 50 особа, због сумње на производњу и стављање у промет и неовлашћено држање опојних дрога.

Због недозвољеног поседовања или ношења оружја, полиција је ухапсила 38 особа и запленила 103 пушке, од чега 18 аутоматских или полуаутоматских, 81 пиштољ и револвер, један „шкорпион“, три експлозивне направе, 572 грама експлозива, шест бомби и 11.700 комада муниције различитог калибра.

Због недозвољеног поседовања и ношења оружја, кривичне пријаве у редовном поступку су поднете против још 74 особе.

По претходно расписаним потрагама полиција је ухапсила још 21 особу, саопштио је МУП.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *