Отварање књижаре Установе културе Кораци

Установа културе „Кораци“ ће 18. маја отворити своју књижару у којој ће љубитељима писане речи представити своја издања и њихове ауторе. 

Намера је да се прошири обим културне партиципације и да град Крагујевац добије нови културни кутак, у коме ће бити представљена сва дела која је град подржао кроз конкурс Установе културе „Кораци“ у претходним годинама.

У Установи културе „Кораци“ верују да ће нова Књижара бити место окупљања крагујевачких писаца.

Њеним отварањем, отвара се и могућност за сарадњу ове установе културе са другим културним центрима.

Књижара ће бити и прилика да се крагујевачкој публици представе сва издања ове установе културе, али и да дела крагујевачких аутора пронађу пут до читалачке публике у другим градовима.

Члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић каже да сведочимо једном успешном раздобљу у области књижевности и издаваштва.

То потврђују и бројне чињенице: Конкурс у организацији Установе културе „Кораци“, нови књижевни програми у организацији више установа културе,  програми удружења грађана које град подржава кроз конкурсе у области културе, књижевне манифестације које су већ стекле традицију, а након 16 година, обновљен је и часопис „Дечје искре“.

Књижара Установе културе „Кораци“, која се налази у улици Саве Ковачевића број 2, биће отворена у четвртак, 18. маја.

Истог дана, у 19 часова, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, планирано је Вече Пере и Милоша Зупца.

Улаз је слободан, али је број места ограничен, па је због великог интересовања неопходна резервација места, преко сајта „Корака“, или лично у просторијама ове установе културе.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Отварање књижаре Установе културе Кораци”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *