Музичка школа у Крагујевцу обележила 75 година успешног рада

Свечаном седницом у Првој крагујевачкој гимназији, Музичка школа „Др Милоје Милојевић“ је данас обележила Дан школе и 75 година постојања и успешног рада.

Најбољи ученици извели су композиције како Милоја Милојевића, Василија Мокрањца, Јохана Себастијана Баха, Феликса Менделсона и Астора Пјацоле.

Музичка школа у Крагујевцу која је обележила седам и по деценија успешног рада носи име познатог српског композитора Милоја Милојевића, који је заједно са Петром Коњевићем и Јованом Христићем „увео“ музичку културу Србије у светску, односно европску елиту.

Широк је делокруг рада Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ и када је у питању музичка сцена и када је у питању васпитно-образовни рад.

Музичка школа у Крагујевцу основана је 1948. године, решењем Министарства просвете Србије.

Са више од хиљаду ђака данас ради 47 наставника и професора.

Ученици ове школе постижу изутене резултате, настава је организована на укупно 11 одсека, а постоје и издвојена одељења школе „Др Милоје Милојевић“ у Книћу и Рачи.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *