Oтворен 12. Сајам запошљавања

На Шумадија сајму, отворен је 12. Сајам запошљавања, образовања, предузетништва и иновација, на коме ће се, до 29. марта, представити више од сто излагача.

Међу њима су бројне приватне и државне високошколске установе и школе, а близу 40 послодаваца понудиће више од 350 радних места.

Ученици ће, кроз непосредан контакт са представницима високошколских установа и школа, моћи да се упознају са образовним профилима и смеровима, које излагачи нуде, и тако лакше пронађу право занимање и смер будућег школовања.

На овогодишњој дводневној манифестацији, представиће се Национална служба за запошљавање и око 40 послодаваца.
Незапослени Крагујевчани имаће прилику да предају своје радне биографије и конкуришу за више од 350 понуђених радних места.

На сајму су се представили ученици крагујевачких основних и средњих школа али и образовних институција региона и Универзитета.

Ова већ потврђена сајамска манифестација има традицију дугу 12 година, на којој посао проналази велики број младих.
Сајам је свечано отворио проф. др Недељко Манојловић, члан ГВ за образовање.

Највише слободних послова биће понуђено лицима машинских и металских занимања, од трећег до седмог степена стручне спреме, као што су: бравари, алатничари, заваривачи, металоглодачи, оператери на ЦНЦ машинама и дипломирани машински инжењери различитих смерова.

Према подацима Националне службе за запошљавање, у Крагујевцу се запослило 624 лица, која су посетила прошлогодишњи сајам запошљавања.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *