Отворен 42. Међународни сајам туризма у Београду

Међународни сајам туризма, 42. по реду, под слоганом „Пут под ноге“, отворен је у Београду.

На манифестацији ће туристичку понуду представити око 900 излагача из 40 држава.

Министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић, изјавио је да ће ове године држава низом мера пружити додатну заштиту путницима и радити на побољшању нивоа услуга у туризму.

Прошла година била је година оборених рекорда, док ће ова бити година реформи и улагања у туризам Србије, рекао је на отварању 42. Међународног сајма туризма у Београду, Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација.

Од 1. јануара почела је примена два правилника, по новом Закону о туризму, како би се обезбедила додатна заштита путника и спречиле преваре и злоупотребе којих је било у претходном периоду.

На овај начин, око милион и 300 хиљада домаћих туриста, који сваке године путују преко агенција, имаће већу сигурност.

Љајић је најавио да ће у априлу почети да се у потпуности примењује централни информациони систем „е-турист“. То ће доста значити туристима у смислу добијања већег квалитета услуга, док ће угоститељима олакшати пословање.

Љајић је рекао да се у 2020. години очекује око четири милиона домаћих и страних гостију и више од 10 милиона ноћења. Очекивани девизни прилив од туризма је милион и по евра.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *