Отворен “Емпти шоп” у Плази

Јединствана радња у коју купци доносе своју гардеробу, “Емпти шоп”, отворена је у Тржнoм центру Крагујевац Плаза.

Реч је о простору који ће у наредном периоду бити место за прикупљање гардеробе у хуманитарне сврхе.

Пројекат се реализује уз подршку Црвеног крста Крагујевац, који ће преузети даљу дистрибуцију прикупљене гардеробе. Акција ће трајати до 6. јануара.

Како би мотивиосали грађане Крагујевца да гардеробу коју не носе донирају у хуманитарне сврхе, у Шопинг центру Плаза отворена је радња управо за те намене.

“Емпти шоп” или такозвана радња са празним полицама, које би се, ослањајући се на хуманост грађана, до краја дана напуниле управо очуваном али заборављеном и неношеном гардеробом коју сви имају у ормарима.

Крајњи циљ је да се помогне људима којима је неопходна топла гардероба а нису у стању да је обнове и купе у току хладне зиме.

Пројекат се реализује уз подршку Црвеног крста Крагујевац, који ће у наредном периоду преузети даљу дистрибуцију прикупљене гардеробе.

Према резултатима недавног истраживања, које укључује више од 18 хиљада домаћинстава у 20 земаља, већина људи у последњих годину дана није обукла преко 50 одсто своје гардеробе.

Да не би узалуд завршила на отпаду осмишљен је и реализован пројекат како би топле јакне и панталоне поново грејале људе који не могу да је купе.

Први који су подржали хуманитарну акцију су чланови Спортског привредног друштва Раднички, чији су спортисти донирали гардеробу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *