Oтворен контакт центар за притужбе на рад банака у вези са исплатом пензија

Влада Републике Србије саопштила је данас да је, у складу са јучерашњом одлуком коју је донела премијерка Ана Брнабић, у консултацијама са председником Републике, исплата пензија за грађане омогућена уз издавање посебних овлашћења, као и путем доставе.

Народна банка Србије је доставила банкама детаљну инструкцију за поступање према корисницима пензија, уз обавезу да омогуће свим пензионерима да пензије могу подићи:

1) издавањем посебног једнократног овлашћења за лице које ће у њихово име и за њихов рачун, уз поседовање своје и њихове личне карте, подићи унапред дефинисан износ пензије или

2) доставом пензије на кућну адресу.

Сви пензионери који имају платне картице могу их дати особама од поверења како би за њих обавили куповину или им подигли пензију.

Банке су дужне да контактирају своје кориснике у вези са начином исплате, а пензионери се могу јавити и на посебне бројеве телефона банака.

Сви грађани који имају проблема са радом банака на исплати пензија, могу писати на адресу isplata.penzija@gov.rs односно на контакт телефон 011/7350 560.

ИЗВОР: www.srbija.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *