Потврђена 384 случаја COVID-а 19

У Републици Србији су до 15 часова 25. марта 2020. године регистрована укупно 384 потврђена случаја COVID-а 19.

Од последњег извештаја до 15 часова 25. марта 2020. године тестирани су узорци 245 особa од којих je 81 позитивнo и 164 негативнo на нови корона вирус.

Хоспитализовано је 203 пацијента.

14 се налази у Клиничком центру Војводина, 18 у Нишу, 16 у Крагујевцу, 131 у клиници Драгиша Мишовић, по 12 и 10 у још две београдске клинике, 2 пацијента у Ваљеву.

На респиратору је 24 оболелих.

Коронавирус у Србији однео је четврту жртву, преминула је жена у Нишу, која је била запослена у Дому здравља.

Епидемиолошки тим Србије у борби против коронавируса на конференцији за медије у Влади Србије прокоментарисао је, да су се лекари оболели од Ковида-19 заразили ван медицинског простора и да није дошло до ширења епидемије у здравственим срединама.

Др Предраг Кон је рекао, да је све већи број особа са индикацијама, да су неопходне мере изолације које се припремају за капацитете за 10 хиљада изолованих.

У здравственим установама широм Србије места има, капацитети се броје у хиљадама, рекла је др Дарија Кисић Тепавчевић и подсетила, да је током претходне велике епидемије грипа 2009. године у болницама широм Србије било хоспитализовано 6 хиљада пацијената.

Здравствени систем се припрема за следећу најављену етапу, а то је проширено тестирање становника, односно такозваних контаката инфицираних, и грађана у самоизолацији, јер су допутовали из жаришта епидемије у претходном периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *