Отворен Парк науке

Парк науке у дворишту Прве крагујевачке гимназије отворен је данас. Реч је о пројекту тима из Крагујевца који је на прошлогодишњем конкурсу СББ фондације “Живи своју идеју”, као један од победника добио средства за реализацију.

Осмислили су га професори Прве крагујевачке гимназије Ана Марковић, Маја Марковић и Иван Недељковић.

Поред промоције науке, циљ пројекта је да подржи развој функционалног знања ученика и повеже Парк науке са факултетима, компанијама и локалном заједницом.

Намера им је да овај простор богате новим експонатима, а Парк науке ће бити место где ће ученици имати прилику да уче на занимљивији начин.

Парк је креиран у дворишту Прве крагујевачке гимназије, како би се уз помоћ прикладних модела научних експеримената и достигнућа, промовисао значај науке међу ученицима и омогућило да у природном амбијенту споје забаву и учење.

Центар за образовање Крагујевац је у сарадњи са Центром за промоцију науке израдио три експоната.

Кроз сарадњу са локалном заједницом и повезивање са Градском туристичком организацијом обезбеђена је даља изградња Парка науке.

Уз посету Првој крагујевачкој гимназији, у туристичку понуду града Крагујевца уврстили би и посету научном Парку и тако помирили прошла и будућа времена.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *