Отворен Регионални сајам здравља у Крагујевцу

На Шумадија сајму отворен је четврти Регионални сајам здравља. Више од 50 излагача, током два дана, понудиће грађанима низ здравствених услуга, информација, едукативних савета.

Сајам је организован уз подршку Града Крагујевца, а Крагујевчани који желе да провре своје здравље и обаве анализе могу да посете сајам још сутра.

Сајам здравља је добра прилика да се без упута, здравствене књижице и чекања у реду провери крвни притисак, ниво шећера у крви, али и добију потребни савети.

Ове године, Крагујевчанима су на услузи запослени неколико здравствених установа, као и приватне ординације, апотеке и излагачи који нуде здраве производе и палету биљних медикамената, терапија и здравствених услуга.

Крагујевачки Дом здравља, Превентивни центар и Развојно дечје саветовалиште промовисали су здраве стилове живота, а лекари су разговарали са пацијентима и давали савете.

Завод за здравствену заштиту радника, Геронтолошки центар, Институт за јавно здравље, удружења особа са инвалидитетом само су неки од учесника сајма.

Ученици и професори Медицинске школе „Сестре Нинковић“ имали су запажену улогу на сајму и својим учешћем на овој манифестацији показали виспреност у пружању прве помоћи.

Сајам здравља ће и ове године оправдати очекивања грађана, јер су и они који брину о свом здрављу и излагачи у истој мисији.

Здравље нације најважније је питање сваке државе, а анализе, савети и едукације које нуде овакве манифестације имају велику улогу у очувању здравља и популаризацији здравих стилова живота.

На Сајму здравља, Радио телевизија Крагујевац промовисала је емисије посвећене медицинским темама „Доживети стоту“ и „Здрави били“ које су на програму наше медијске куће.

Телевизија Крагујевац је и медијски покровитељ четвртог Регионалног сајма здравља.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

 *Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *