Отворен Сајам запошљавања

На Шумадија сајму отворен је једанаести Сајам запошљавања, образовања, иновација и предузетништва, на коме ће се током два дана представити више од сто излагача.

Сајам су отворили директор Националне службе за запошљавање Србије, начелница Шумадијског управног округа и представници града Крагујевца.

Свечано отварање пратио је забавни програм који су извели крагујевачки основци.

Током традиционалне сајамске манифестације, биће организовано низ садржаја у оквиру одабира занимања средњошколаца и студената.

Поред тога, Сајам је прилика да се незапослена лица упознају са потражњом послодаваца и занимања која су најтраженија на тржишту рада.

У пуној сајамској хали представили су се ученици крагујевачких основних, средњих школа, али и образовних институција региона и Универзитета.

Ова сајамска манифестација има традицију дугу 11 година а из године у годину је све успешнија јер даје одличне резултате у одабиру занимања основаца и средњошколаца, као и опредељењу за студије.

Сајам је већ потврђена манифестација на којој посао проналази велики број младих.

На основу досадашњих показатеља процењено је, да се и школовани средњошколски кадар све лакше запошљава захваљујући Сајмовима, оцењују представници Школске управе.

На Шумадија сајму наводе да је Сајам запошљавања, образовања, иновација и предузетништва веома успешан, што се огледа у чињеници да је за резервацију сајамског простора било много заинтересованих учесника.

Ипак, првог дана на сајму, уочено је највише младих. Непосредан сусрет са потенцијалним послодавцима, биће од велике користи.

Крагујевачке средње школе понудиле су разноврсне програме. Представници Студентског парламента Правног факултета у Крагујевцу такође су међу излагачима.

Сајам запошљавања, образовања иновација и предузетништва биће затворен сутра. Улаз, као и паркинг за посетиоце је бесплатан.

Током године Сајамске хале биће отворене за разноврсне манифестације које се настављају ускоро, истичу на Шумадија сајму.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *