Подизање свести о климатским променама

Удружење Еко фан камп и Центар за еколошко образовање и одрживи развој из Крагујевца у партнерству са невладином организацијом из Немачке „Јанун“ из Хановера реализују пројекат посвећен климатским променама.

Предаваче из Немачке, са Гренланда и из Малавије примио је члан Градског већа за заштиту животне средине Зоран Прокић.

Главни циљ пројекта јесте подизање свести о климатским променама, које се дешавају не само у нашој земљи већ свуда у свету.

У оквиру пројекта о климатским променама реализоваће се више еколошких активност попут радионица са децом из основних и средњих школа као и студентима Универзитета у Крагујевцу.

Гости предавачи биће из Малавије и са Гренланда, који су највише погођени климатским променама на глобалном нивоу као и из Немачке.

Пројекат је започет у Хановеру али у реализацији су укључени учесници из различитих земаља.

Град Крагујевац и ове године издвојиће три милиона динара како би подржаo реализацију пројеката еколошких невладиних организација.

Пројекат посвећен климатским променама има само једну поруку, а то је да све земље морају заједно да раде на решавању проблема везаних за климатске промене. Другим речима неопходна су улагања у превенцију.

Климатске промене узрокују озбиљне кризе попут недостатка воде и хране, смањења економског раста, повећања социјалних тензија.

Процењује се да само у поплавама у 2014. године у Србији изгубљено више од милијарду и по евра.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.