Овације за извођаче из Русије

Четврте вечери 27. Интернационалног фестивала хармонике, који се одржава у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, пред крагујевачком публиком наступио је Никита Власов из Русије.

Фестивал је настављен наступом још једног руског солисте, Владимира Ступњикова.

Млади руски солиста Никита Власов, који има 31 годину, већ две деценије је члан државног камерног оркестра “Московски виртоузи”.

Као солиста оркестра Власов је наступао широм Русије и у свим најзначајнијим музичким центрима света.

Крагујевачка публика имала је прилику и прошле године да на делу види руског уметника чији репертоар обухвата дела од класика до савременика.

“Мој програм обухвата дела разних композитора. Свирао сам дела Баха, француских композитора, неке ауторске композиције, па и мало џеза. Надам се да је крагујевачка публика задовољна, јер добро познаје музику и веома је захтевна. Ово ми је шести концерт у Србији и пријатно се осећам овде”, каже Никита Власов, уметник из Русије.

Власов је високо образовање стекао у Нижњем Новгороду, а данас ради као наставник на Московском педагошком факултету.

Освојио је бројне награде на руским и међународним такмичењима хармоникаша међу којима се издваја прво место на Светском трофеју прошле године.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *