Ове године изградња новог постројења за пречишћавање отпадних вода у Крагујевцу

До краја ове године у Крагујевцу ће бити изграђена канализациона мрежа и фабрика за пречишћавање отпадних вода.

Према проценама, то ће коштати неколико стотина милиона евра.

Постројења за пречишћавање отпадних вода у Србији је премало, а проблем је и канализациона мрежа коју мора да има свако место са више од 2000 становника, што у Србији није случај.

Уз помоћ Министарства државне управе и локалне самоуправе, очекује се почетак изградње 20 од 30 постројења за пречишћавање отпадних вода.

Једно од нових постројења за прераду отпадних вода градиће се у Крагујевцу.

У плану је и реконструкција и изградња недостајуће канализационе мреже, јер је просечна старост постојеће у Крагујевцу износи око 32 године.

У односу на број корисника, рад система у режиму сувог времена је прихватљив, па се због тога приоритетне мере односе на реконструкцију и замену главних колектора за прихватање отпадних вода и доградњу система.

Пројекат третирања отпадних вода спроводи се на републичком нивоу и део је Поглавља 27 у процесу придруживања Европској унији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *