Пао део зида на Градској тржници, на сву срећу, нико није повређен

Јутрос око 11 часова, срушио се део зида Градске тржнице у Крагујевцу. Најбитније је да од радника и пролазника нико није повређен. По речима надлежних, ради се по планском пројекту а део је свакако био ограђен.

Настала штета није велика и зграда ће бити доведена у првобитно стање у ком се налазила али ће се санацији приступити и са додатним решењима за обезбеђеност целог објекта.

Овај најрепрезентативнији део Милошевог конака саграђен је 1929.године и под заштитом је Завода за заштиту споменика културе Крагујевац.

С обзиром на то, да је у току реконструкција читавог комплекса, до сада није било проблема нити је приликом ове незгоде било повређених, што је по речима надлежних, најбитније.

Инвеститор градске тржнице је ЈКП “Шумадија” Крагујевац, док су извођачи радова конзорцијум три фирме: Еуродомус из Београда, Потенс перфорација из Пожеге и Максим градња из Суботице.

Градска пијаца која се налази у самом центру града, под заштитом је Завода за заштиту споменика културе Крагујевац, јер се налази у делу комплекса Милошевог венца и део је културне историјске целине старог градског језгра, које је веома значајно за наш град.

По речима надлежних, струка ће извршити увиђај и утврдити како је дошло до овог догађаја. Санираће се и вратити у првобитно стање.

Приступиће се санацији са додатним решењима за обезбеђивање целог објекта.

Иначе, реконструкција најстарије Зелене пијаце у граду обухвата: изградњу подземне гараже са 53 паркинг места, уређење платоа, реконструкцију матичне зграде, као и изградњу надстрешнице са издвојеним млечним павиљоном.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

2 thoughts on “Пао део зида на Градској тржници, на сву срећу, нико није повређен”

  1. Strašno ne mogu da verujem da se tako nešto dogodi video sam kako to izgleda i nekoliko dana se ne osećam dobro.Bolje je bilo da nisu ništa počinjali i onako ovaj grad je ostao bez mnogih objekata za rad nečijih hirova i punjenja svojih džepova.Da ne pričam o zdanjima koja su zbog nebrige grad.vlasti u fazi raspadanja a to su:Milošev arsenal u celini,Sokolana,Zvezda1 i Zvezda 2 i jedan od nastarijih vodotornjeva u Srbiji.Gledam i muka mi je i ne mogu da verujem da niko od ovih džabelebaroša ne vidi i ne čuje vapaj za spašavanje najvrednijih objekata i spomenika.Stidim se samoga sebe i svoga grada kojeg najviše volim.
    Amaaaan foteljaši mrdnite se malo i pogledajte na šta vam liči grad i vi ste ti koji su najodgovorniji za ovo rasulo Kragujevačko jer vi ste ti koji raspolažu sa budžetom.
    STIDITE SE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *