Парламент привредника – подстицај предузетништву

У целој земљи тренутно се спроводе бројне активности и иницијативе које треба да допринесу унапређењу и развоју српског предузетништва.

На састанку Парламента привредника Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа представљени су актуелни програми Фонда за развој Републике Србије.

Своје услуге презентовала је и Привредна комора Србије.

Привредна комора Србије у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије и Развојном агенцијом Србије крагујевачким привредницима презентовали су актуелне програме подршке за предузетнике микро, малих и средњих предузећа у 2018 години.

Циљ овог скупа који је одржан у Регионалној привредној комори је да се предузетници у потпуности упознају са актуелним програмима подршке и државном помоћи у виду бесповратних средстава у текућој години.

Фонд за развој Републике Србије представио је актуелне програме Министарства привреде за 2018. годину који се реализују у сарадњи са Фондом за развој.

Том приликом представљени су Програми за старт – ап компаније где бесповратна средства износе до 30 одсто и Програм за развојне инвестиционе пројекте према којем се може једном привредном субјетку одобрити 20 одсто бесповратних средстава.

Формирањем Парламента предузетника, као највишег органа одлучивања када су у питању предузетници Србије, омогућено је да се предлажу повољни услови за пословање предузетника у наредном периоду, оцењено је на скупу предузетника.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *