Парламенти привредника оправдали постојање

Унапређење постојећих услова за пословање привредних субјеката у циљу постизања бољих резултата, основни је задатак Парламента привредника Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа.

Према речима Драгана Пејчиновића, председника овог парламента, који представља највиши орган регионалних привредних комора и једно од најзначајнијих тела коморског система, у претходне четири године покренут је низ иницијатива, које су дале конкретне резултате.

Представници привредних субјеката из градова и општина Шумадијског и Поморавског управног округа, чланови Парламента привредника Регионалне привредне коморе, окупили су се у Крагујевцу како би сумирали резултате рада овог тела у претходне четири године.

Закључено је да су захваљујући активностима чланова овог парламента, којих је укупно 45, остварени значајни помаци на пољу пословања привредних субјеката, посебно током претходне године, у условима пандемије корона вируса.   

Парламент привредника, као највиши орган регионалних привредних комора, има значајну улогу у комуникацији привредних субјеката са Министарством привреде.

На основу информација добијених од привредника, које се тичу њихових потреба, ресорно министарство може да побољша кредитну подршку или неки други облик помоћи.  

У Србији постоји 17 парламената привредника, које чине укупно 685 најуспешнијих привредних друштава у земљи. Од 2017. године, када су основани, преко парламената привредника је покренуто више од 460 иницијатива на националном нивоу за измену постојећих и доношење нових прописа, од којих је усвојено 40%.

Парламенти су били најуспешнији прошле године, када су од 65 покренутих иницијатива реализоване 42, чиме су директно утицали на дефинисање и спровођење мера Владе Србије за подршку привреди.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *