Свети Василије Острошки слави се на Шумадија сајму

У хали Шумадија сајма, која је до недавно била привремена ковид болница, крајем маја биће одржана прва сајамска манифестација након дуже паузе – Сајам хортикултуре, најавио је директор Градског сајмишта Александар Лазовић.

Први човек Шумадија сајма је, на прослави поводом обележавања славе, Светог Василија Острошког, најавио наставак организовања сајамских манифестација које је протеклих годину и по дана зауставила пандемија корона вируса.

У присуству готово свих запослених, Шумадија сајам дочекао је и обележио славу Светог Василија Острошког.

Сечењем славског колача испоштована је православна традиција, али и епидемиолошке мере, јер су на одстојању и са масакама били и домаћини и гости.

После низа драматичних месеци током којих су овај сајамски простор испуњавали болесни од ковида 19 и лекарско особље, епидемиолошка слика у гарду се побољшала, па је укинута ванредна ситуација.

За Шумадија сајам та чињеница, после дугог и неизвесног периода, значи повратак пословању и организовању сајамских манифестација.

Укидањем ванредне ситуације у Крагујевцу створени су услови да се привредни субјекти посвете производњи и пословању у пуном капацитету, без ограничења, појаснио је градски већник задужен за привреду Радомир Ерић и нагласио да се још увек ради на изналажењу начина  да се угоститељима омогући што нормалнији рад.

Време које је однела корона одразило се на локалну економију, али је Крагујевац ипак успео да очува лидерску позицију у региону.

Сајам хортикултуре биће отворен 27. маја и окупиће после дужег врмена излагаче и посетиоце и у простору хале и на отвореном.

Пре пандемије, Шумадија сајам је у календару сајамских манифестација бележила разноврсне сајамске манифестације током целе године.

Очекивања су да се такав концепт рада настави.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *