Педагошко стваралаштво у Крагујевцу

Удружење пензионисаних просветних радника града Крагујевца наставило је своје активности промоцијом књиге професора Радојка Јововића.

Након Бранка Ћопића, Иве Андрића и других непролазних писаца, ово књижевно вече у организацији Удружења пензионисаних просветних радника било је посвећено једном Крагујевчанину и промоцији његове књиге “Педагошко ствралаштво у Крагујевцу”.

Радојко Јововић у својој књизи описује своје најраније доживљаје из детињства али и свој однос према школи и професорима и тиме оставља неизбрисив траг и сведочење о једном времену када су учитељи осим рада и реда водили бригу о сваком ученику и његовој будућности а морал и духовне вредности стављали на прво место.

Сала библиотеке у Колонији била је испуњена поштоваоцима рада и дела Радојка Јововића.

Иако је ова књига аутобиографска јер описује живот аутора и његов 40-огодишњи просветно-педагошки рад, може бити и водич неким будућим писцима историје образовно-васпитног система друге половине двадесетог века.

Једну од најбитнијих улога за подизање општег културног нивоа народа свакако имају просветни радници а једном таквом су ове књижевне вечери, почаст одале његове колеге, које и даље негују традицију дружења уз књиге које су оставиле траг за сва времена.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *