Пензионери да провeравају ко им нуди производе и услуге!

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање објавио је да су се појавиле преваре пензионера од стране непозантих особа која нуде разне услуге позивајући се на ову институцију.

Из Удружења пензионера у Крагујевцу апелују на суграђане да не „наседају“ на непроверене позиве.

Перетходних дана су у Крагујевцу непознате особе, представљајући се као службеници Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, позивали пензионере и нудили им бесплатне услуге које нису тражили.

У крагујевачком Удружењу пензионера аплеују на старије грађане да посебно обрате пажњу и добро провере ко им нуду производе и услуге.

Из Градског удружења пензионера сумњају да позиви имају везе са прикупљањем потписа за повраћај средстава пензионерима који су, подсећају, четири године издвајали за буџет Републике Србије.

Из локалног удружења пензионера и ПИО фонда апелују на грађане да не примају у куће људе који се представљају као радници ПИО фонда и да у случају да се тако нешто деси одмах пријаве надлежнима у Министарству унутрашњих послова Србије.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *