Пензионери пазарили намирнице за Ускрс

Грађани старији од 65 година и ове недеље имали су прилику да изађу и обаве куповину у неком од 68 малопродајних објеката колико их било отворено у Крагујевцу у термину од 4 до 7 сати ујутру.

Поред редовне куповине, пензионери су пазарили и све што им је потребно за предстојећи празник када ће на снази бити најдужи полицијски час од увођења ванредног стања у трајању од 84 сата.

На Велики петак особе старије од 65 година имале су прилику да од 4 до 7 сати ујутру купе намирнице за наредних недељу дана, али и за један од највећих православних празника – Ускрс.

Поред уобичајених артикала куповале су се и намирнице за свечанији ручак, али и фарбе за јаја као и остала ускршња декорација.

Град Крагујевац организовао је још једну безбедну куповину за најстарије грађане који су, као и до сада, поштовали све мере предострожности како би се заштитили од Корона вируса.

Овог петка у продавнице је изашло 9157 пензионера који су имали прилику да робу пазаре у једном од 68 малопродајних објеката.

Испред продавница није било већих гужви јер је времена било довољно за уобичајену куповину.

И поред тога што продавнице неће радити три дана купци нису стварали залихе и били су задовољни понудом артикала за чију су се количину и разноврсност побринули крагујевачки трговци.

Како би и овог пута куповина била сигурна и како не би дошло до евентуалног ширења Корона вируса побринули су се припадници крагујевачке Полицијске управе, који су испред продавница били од самог отварања и бринули о безбедности потрошача, па су тако сваком купцу делили заштитне маске и рукавице.

Укупно је подељено 3417 маски и 6886 рукавица.

Поред тога, волонтери су јутрос, према речима Невенке Богдановић секретара Градске организације Црвеног крста, у циљу смањења ширења епидемије корона вирусом, били на располагању пензионерима и поред банкомата.

Осим помоћи у подизању пенизија, волонтери су обављали дезинфекцију руку и банкомата после сваке употребе.

Црвени крст је најстаријима који су у куповину пошли без заштитне опреме поделио 2300 маски и 6700 рукавица.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.