Песме и игре Хрватске и Србије у сали ПМФ-а

Поводом дана Универзитета, организован је пријем за представнике Удружења Срба из Хрватске „Никола Тесла“ и чланове Културно-уметничких друштава из Вуковара и Бјелог Брда, који ће са фолклорним ансамблима из Крагујевца и Београда, у Свечаној сали ПМФ-а, одржати заједнички концерт песама и игара из ове две земље.

Заједничко веће општина из Вуковара на истоку Републике Хрватске води рачуна о заштити права интереса српског народа који тамо живи, а оснивач је и Српског културног центра.

Председник заједничког већа општина из Вуковара, Срђан Јеремић први пут је у Крагујевцу али, како каже, сарадња са градовима у Србији траје већ извесно време.

Осим културно-уметничког програма који је припремљен, гости ће у дводневној посети Крагујевцу имати прилику и да обиђу знаменитости Крагујевца.

Сарадња ПМФ-а и удружења „Никола Тесла“ траје већ четири године, колико и Фестивал посвећен доприносу српских научника.

На јесен је планирано да гости Крагујевца буду српска удружења из Хрватске, политички представници Срба из Хрватске, културно уметничка друштва из Сплита и Загреба, након 20 година и удружење из Карловаца.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *