Пети „Фудбал дијабетес куп“

На стадиону „Чика  Дача“ у Крагујевцу организован је пети „Фудбал дијабетес куп“ на коме је учествовало преко 60 екипа  малих фудбалера.

Организатор овог спорског такмичења је Удружење „Спортом против дијабетеса“ из Крагујевца које је у сарадњи са  Спортским клубом „Вашариште“, Фудбалским клубом „Раднички 1923“, локалном самоуправом и Савезом друштва за борбу против шећерне болести хтело да скрене пажњу на здраве стилове живота деце и младих.

Мали фудбалери дошли су у Крагујевац из осам градова Србије.  Турнир у фудбалу на коме учествује преко хиљаду дечака организован је на теренима  Спортског друштва „Раднички  1923“ а задихани малишани у разнобојним дресовима желели су да  на најбољи начин покажу своје знање и спретност у фудбалу.

Турнир ће бити настављен и сутра а у утакмицама учествују дечаци од седам до једанаест  година.

У свету  је све више оболелих од дијабетеса а ова болест носи жаргонски назив „Тихи убица“.

Како би се предупредили бројни ризици који условљавају дијабетес лекари саветују спортске  активности и здрав начин исхране.

Удружење „Спортом против дијабетеса“ из Крагујевца организује спортске манифестације у којима учествују најмлађи а „Фудбалски дијабетес куп“  је само један у низу спортских манифестација овог удружења.

На стадиону „Чика Дача“ нашли су се осим учесника и њихових родитеља и бројни Крагујевчани који воле фудбал а који су могли бесплатно да ураде анализу  шећера у крви. Интересовање је било велико.

Овогодишњи „Фудбал дијабетес куп“ био је у знаку  доброг дружења а осим фудбалских такмичарских турнира организована је  и ревијална утакмица  у којој су учествовала деца оболела од дијабетеса из пет градова Србије која су се такмичила са екипом вршњака  Фудбалског клуба „Раднички 1923“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.