Плаћање превоза у Крагујевцу бесконтактним платним картицама

Градска агенција за саобраћај, од данас је грађанима омогућила, да јавни градски превоз, плаћају путем платних картица.

Крагујевац је други град у Србији, после Београда и један од најмањих градова у Европи који је увео могућност плаћања превоза и картицама.

Корисницима јавног превоза омогућен je најједноставнији и најбржи метод плаћања. Могућност бесконтактне куповине карата за превоз представља надоградњу постојећег система.

Грађани ће моћи да користе, како постојеће картице, тако и Мастеркард картице на исти начин као што и сада валидирају своје карте за превоз.

Начин коришћења је једноставан. За овај модел биће потребно да грађани прислоне картицу директно на екран валидатора и да сачекају пар секунди да светлосни и звучни сигнал означе успешну валидацију.

Технологија осигурава да се бесконтактна плаћања обављају брзо, сигурно и једноставно, а захваљујући вишеслојној заштити, наплаћује се само цена једне карте, чак и онда када се картица прислони више пута на валидатор.

Искуства су показала да прихват бесконтактних плаћања у јавном превозу повећава атрактивност овог вида превоза како за туристе, тако и за становнике града, јер људи не троше време у потрази за киосцима и неперсонализованим картицама које се допуњују.

У прилици су да плате карту за превоз једноставним прислањањем картице на валидатор.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *