За Стартит центар у Крагујевцу више од 20 милиона динара

Министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије Ненад Поповић посетио је Крагујевац и том приликом, градоначелнику Крагујевца Радомиру Николићу свечано уручио Уговор о додели средства за реализацију Програма подршке о отварању Регионалног иновационог стартап центра у Крагујевцу.

Износ бесповратних средства од преко 20 милиона триста хиљада динара, биће утрошен за отварање модерног Стартап центра намењеног младима, који ће се едуковати у области информационих технологија.

Крагујевац је највећи индустријски град у Србији и један од већих индустријских центара на Балкану који има богато индустријско наслеђе, рекао је министар Поповић и додао да средњошколци и студенти, који се образују у области машинства и инжењерских наука имају светлу будућност у нашем граду.

Отварање савременог Регионалног центра у Крагујевцу, који ће бити један од 14 у Србији, окупљаће малде како би се едуковали и размењивали искуства у области Информационих технологија.

Чланица Градског већа задужена за иновације и управљање пројектима Миња Обрадовић, навела је да ће бесповратна средства из државне касе у износу од преко 20 милиона 300 хиљада динара усмерена ка отварању овог модерног центра,имати велики значај за град Крагујевац у развоју ИТ сектора.

Заједно са крагујевачком локалном самоуправом пројекат Иновационог стратап центра реализује и Удружење SEE ICT Стартит из Београда.

Светске Стартит компаније настоје да развију добру сарадњу са Стартит компанијама у Србији јер је знање наших инжењера и техничара веома цењено у свету.

Влада Републике Србије пружиће, економску, финансијску, маркетиншку и едукативну подршку Стартит центрима у Србији.

Модеран центар у Крагујевцу унапредиће живот људи ,који ће осим индустријског, носити и епитет модерног дигиталног града у нашој земљи.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *