Плаћање рачуна за комуналне услуге чековима

Грађани Крагујевца своје рачуне за комуналне услуге могу плаћати на наплатним местима Јавно стамбеног предузећа Крагујевац без провизије готовински, али и чековима који се одмах реализују.

Уколико не желе да чекају у редовима, корисници комуналне услуге могу да плате путем административне забране или трајним налогом.

У овом предузећу кажу да плаћање платним картицама још увек није могуће, али да су чекови, поред готовине законски начин плаћања који мора да се прихвати на наплатним местима.

Испред наплтних места Јавно стамбеног предузећа Крагујевац дуги редови се подразумевају, јер се не наплаћује провизија.

Једно од новотворених је у насељу Пивара. Почело је са радом како би се олакшао приступ што већем броју потрошача до шалтера где је могућа уштеда без плаћања додатних трошкова.

На наплатним местима Јавно стамбеног предузећа Крагујевац месечне рачуне за комуналне услуге, могуће је измирити, за сада, готовински и чековима.

Међутим, на једном од наплатних места грађанима који су се јавили нашој редакцији нису прихваћени чекови што је изазвало и питање да ли се овај начин плаћања прихвата?

Због пандемије коронавируса многобројни Крагујевчани избегавају чекање у редовима.

У циљу лакшег и комфорнијег плаћња омогућени су и начини плаћања путем административне забране преко платног списка или трајним налогом преко пословних банака и Поштанске Штедионице како текућих, тако и уплатница репрогрма старих дуговања за СОН.

Последњих пет година функционише и систем авансног плаћања, а рачуни се књиже до 20-ог у месецу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *