План детаљне регулације радне зоне „Феникс“ ускоро на јавној расправи

Град Крагујевац је комплетно покривен плановима генералне регулације. У оквиру њих налазе се и планови детаљне регулације зона од посебног интереса, међу којима је и најатрактивнија градска пословна зона “Феникс”.

Нацрт плана детаљне регулације „Институт за стрна жита – Радна зона Феникс“ тренутно је на разматрању и ускоро би требало да буде упућен на јавну расправу.

Нацрт плана детаљне регулације једне од најатрактивнијих градских пословних зона, „Институт за стрна жита – Радна зона Феникс“, почетком новембра биће упућен на јавну расправу.

Он обухвата зону од Електрошумадије до улице Саве Ковачевићa и од Петровачке магистрале до Сушичког потока. Планом је обухваћена површина од 155 хектара.

Неће бити занемарен ни еколошки аспект, јер у овој зони неће бити дозвољено коришћење прљавих технологија. Радна зона „Феникс“ простире се на 150 хектара, док би слободна зона требало да обухвата 50 хектара.

У оквиру плана детаљне регулације предвиђена су четири кружна тока, а до јавног увида биће презентовано комплетно саобраћајно решење.

Слободна зона омогућава пословање без плаћања ПДВ-а. То се односи и на радове који се изводе на формирању слободне зоне као и на касније пословање било које фирме у оквиру ове зоне.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *