Победа крагујевачких кулинара

На интернационалном такмичењу које је недавно завршено у Македонији, крагујевачки кулинари окупљени око Асоцијације Хорека донели су у Крагујевац неколико златних и сребрних медаља.

На овом престижном светском такмичењу учествовали су кулинари из више од 30 земаља света, а њихово умеће оцењивао је жири састављен од стручњака светског реномеа.

Интернационално такмичење кулинара, друго по реду, одржано је у Македонији почетком октобра, а екипа кулинара Србије, у којој је било и неколико Крагујевчана, освојила је Гран при за најбољи кулинарски тим године и најбољи млади кулинарски састав, као и Гран при за најбољег младог кувара године.

Током четири такмичарска дана млади кулинари представили су се модерним и традиционалним јелима, а њихов задатак био је да припреме предјело, главно јело и дезерт.

Вештину и умеће припремања овог менија жири састављен од кулинарских експерата светског нивоа наградио је престижним признањима која су отишла у руке чланова Асоцијације Хорека, која је добро позната на кулинарској мапи света.

Крагујевчани су већ почели са припремама за нова такмичења кулинара, која ће бити организована у Истанбулу и Крањској Гори почетком наредне године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *