На интернационалном такмичењу које је недавно завршено у Македонији, крагујевачки кулинари окупљени око Асоцијације Хорека донели су у Крагујевац неколико златних и сребрних медаља.
На овом престижном светском такмичењу учествовали су кулинари из више од 30 земаља света, а њихово умеће оцењивао је жири састављен од стручњака светског реномеа.
Интернационално такмичење кулинара, друго по реду, одржано је у Македонији почетком октобра, а екипа кулинара Србије, у којој је било и неколико Крагујевчана, освојила је Гран при за најбољи кулинарски тим године и најбољи млади кулинарски састав, као и Гран при за најбољег младог кувара године.
Током четири такмичарска дана млади кулинари представили су се модерним и традиционалним јелима, а њихов задатак био је да припреме предјело, главно јело и дезерт.
Вештину и умеће припремања овог менија жири састављен од кулинарских експерата светског нивоа наградио је престижним признањима која су отишла у руке чланова Асоцијације Хорека, која је добро позната на кулинарској мапи света.
Крагујевчани су већ почели са припремама за нова такмичења кулинара, која ће бити организована у Истанбулу и Крањској Гори почетком наредне године.
Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.